České vyzrálé hovězí maso na steaky

Z masa mladého skotu od českých farmářů vybíráme nejlepší díly masa, které necháme vyzrát. Protože zráním maso křehne, získává chuť i vůni, snadno z kvalitně vyzrálého masa připravíte prvotřídní steak.

Naše vyzrálé hovězí maso má všechny předpoklady,
abyste z něj připravili dokonalé steaky

Český původ a zpracování

Veškeré zpracování masa probíhá v našem závodě v Poličce. Pro steaky odebíráme skot od českých farmářů převážně z našeho okolí s krásnou a čistou přírodou, kde po většinu roku žijí zvířata na pastvinách.

Zrálo minimálně 21 dní

Maso na steaky necháváme vyzrát suchou a mokrou cestou. Protože zrání je drahý proces, necháme vyzrát nejvhodnější díly masa s ideálním tukovým krytím a vnitřním mramorováním. Nechat vyzrát méně kvalitní maso se nevyplatí.

Křehké maso z mladého skotu

Aby steaky byly krásně křehké, vybíráme pro ně vhodné kusy skotu z masných plemen s optimálním stářím do 2 let. Důležité je také vnitřní mramorování masa, které dodá našim steakům šťavnost a chuť.

Ideální výška masa

Nízký steak ihned propečete. Naše steaky jsou dostatečně vysoké a hravě s nimi zvládnete i nízké stupně propečení jako Rare nebo oblíbené Medium.

Z chovů s animal welfare

Neodebereme od farmáře, který by nedodržoval animal welfare. Nebo používal zakázané preparáty, modifikované krmné směsi atd. To vše lze odhalit už při příjmu zvířete.

Veterinární kontrola 24/7

Již od příjmu zvířete je každý náš úkon nepřetržitě sledován Státní veterinární správou. Ta je u nás v objektu přítomna 24 hodin denně.

Naše české hovězí steaky jsou kvalitou srovnatelné se zahraničními a nemusíme dovážet surovinu přes oceán. Také spotřebujeme každý díl masa, protože vyrábíme z hovězího i jiné produkty než maso na steaky.

Více o MU Polička

Nabízíme tyto steaky

  • NÍZKÝ ROŠTĚNEC A SVÍČKOVÁ S KOSTÍ

    T-bone steak

    Dvě velmi ceněná masa, která jsou chuťově i strukturou rozdílná, jsou přichycena na hřbetní kost ve tvaru písmene T. V jedné porci si tedy pochutnáte na 2 úžasných kouscích hovězího.

    středně mramorov. vhodný na pánev vhodný na gril
  • Vysoký roštěnec bez kosti

    Rib Eye steak

    Oblíbený a vyhledávaný steak. Díky vyššímu obsahu tuku je velmi šťavnatý a má výraznější plnou chuť. Typickým znakem Rib-eye steaku je „tukové oko“, po kterém byl pojmenován.

    bohatě mramorov. vhodný na pánev ideální na gril
  • Nízký roštěnec bez kosti

    Sirloin steak

    Pro své jemné mramorování (prorostlost tukem) je nízký roštěnec ideální díl masa pro různé řezy steaků. Sirloin Steak je krásně křehký, šťavnatý a velmi jemné chuti.

    středně mramorov. vhodný na pánev vhodný na gril
  • Svíčková

    Tenderloin steak

    Svíčková je velmi ceněna pro svou vyjímečnou křehkost masa. Zároveň je velmi libová a proto Tenderloin steak nemá výrazné hovězí aroma.

    mírně mramorov. vhodný na pánev vhodný na gril
  • Květová špička

    Rump steak

    Květová špička se nachází v horní části kýty, v místě, které zvíře téměř nenamáhá, a díky tomu mají Rump steaky jemné vlákno a jsou křehké. Maso je libové a vhodné pro jakoukoliv tepelnou úpravu.

    středně mramorov. vhodný na pánev ideální na gril
  • Bok bez kosti – pupek– zrcátko

    Flank steak

    Řez masa ze spodních břišních svalů. Je to měkké a prorostlé maso s jemným mramorování. Flank steak má intenzivní lahodnou chuť. Protože obsahuje vyšší podíl vláken, musí být maso dobře vyzrálé.

    středně mramorov. vhodný na pánev vhodný na gril
  • Bok bez kosti – oponka

    Skirt steak Outside

    Řez z části pupku, který se nachází podél žeber. Maso má hrubou strukturu vláken a je chuťově výraznější než Flank Steak. Díky prokrvení svaloviny je velmi šťavnatý a křehký.

    středně mramorov. vhodný na pánev ideální na gril
  • Veverka

    Hanger steak

    Veverka je sval bránice. Nachází se v blízkosti jater, které Hanger steakům dodávají příjemně aromatickou chuť. Je to výběrový kus masa, který je díky prokrvení velmi šťavnatý a křehký.

    středně mramorov. vhodný na pánev vhodný na gril

Pro kvalitní maso na steak nemusíte daleko

Kvalitu masa ovlivňuje také jeho opracování. A to stejnou měrou jako stav a zdraví zvířete.

Naši řezníci skvěle zvládají celý proces, od porážky, zrání až po balení. Díky tomu již několik let produkujeme ze skotu z českých farem špičkové vyzrálé maso na steaky, za které jsme získali několik ocenění.

Dodáváme ho do supermarketů i do prestižních restaurací.

Kde ho koupím

...za rozumnou cenu.

Jaké maso vybrat na steak?

Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

Zobrazit tipy

Kvalitní maso na steaky
nepotřebuje dochucovadla

Steaky z našeho vyzrálého masa chutnají skvěle samy o sobě. Nepotřebují víc než sůl a pepř.

Snadná příprava steaku