České vyzrálé hovězí maso na steaky
Z masa mladého skotu od českých farmářů vybíráme nejlepší díly masa, které necháme vyzrát. Protože zráním maso křehne, získává chuť i vůni, snadno z kvalitně vyzrálého masa připravíte prvotřídní steak.
Veškeré zpracování masa probíhá v našem závodě v Poličce. Pro steaky odebíráme skot od českých farmářů převážně z našeho okolí s krásnou a čistou přírodou, kde po většinu roku žijí zvířata na pastvinách.
Maso na steaky necháváme vyzrát suchou a mokrou cestou. Protože zrání je drahý proces, necháme vyzrát nejvhodnější díly masa s ideálním tukovým krytím a vnitřním mramorováním. Nechat vyzrát méně kvalitní maso se nevyplatí.
Aby steaky byly krásně křehké, vybíráme pro ně vhodné kusy skotu z masných plemen s optimálním stářím do 2 let. Důležité je také vnitřní mramorování masa, které dodá našim steakům šťavnost a chuť.
Nízký steak ihned propečete. Naše steaky jsou dostatečně vysoké a hravě s nimi zvládnete i nízké stupně propečení jako Rare nebo oblíbené Medium.
Neodebereme od farmáře, který by nedodržoval animal welfare. Nebo používal zakázané preparáty, modifikované krmné směsi atd. To vše lze odhalit už při příjmu zvířete.
Již od příjmu zvířete je každý náš úkon nepřetržitě sledován Státní veterinární správou. Ta je u nás v objektu přítomna 24 hodin denně.
Naše české hovězí steaky jsou kvalitou srovnatelné se zahraničními a nemusíme dovážet surovinu přes oceán. Také spotřebujeme každý díl masa, protože vyrábíme z hovězího i jiné produkty než maso na steaky.
Více o MU PoličkaNÍZKÝ ROŠTĚNEC A SVÍČKOVÁ S KOSTÍ
Dvě velmi ceněná masa, která jsou chuťově i strukturou rozdílná, jsou přichycena na hřbetní kost ve tvaru písmene T. V jedné porci si tedy pochutnáte na 2 úžasných kouscích hovězího.
Vysoký roštěnec bez kosti
Oblíbený a vyhledávaný steak. Díky vyššímu obsahu tuku je velmi šťavnatý a má výraznější plnou chuť. Typickým znakem Rib-eye steaku je „tukové oko“, po kterém byl pojmenován.
Nízký roštěnec bez kosti
Pro své jemné mramorování (prorostlost tukem) je nízký roštěnec ideální díl masa pro různé řezy steaků. Sirloin Steak je krásně křehký, šťavnatý a velmi jemné chuti.
Svíčková
Svíčková je velmi ceněna pro svou vyjímečnou křehkost masa. Zároveň je velmi libová a proto Tenderloin steak nemá výrazné hovězí aroma.
Květová špička
Květová špička se nachází v horní části kýty, v místě, které zvíře téměř nenamáhá, a díky tomu mají Rump steaky jemné vlákno a jsou křehké. Maso je libové a vhodné pro jakoukoliv tepelnou úpravu.
Bok bez kosti – pupek– zrcátko
Řez masa ze spodních břišních svalů. Je to měkké a prorostlé maso s jemným mramorování. Flank steak má intenzivní lahodnou chuť. Protože obsahuje vyšší podíl vláken, musí být maso dobře vyzrálé.
Bok bez kosti – oponka
Řez z části pupku, který se nachází podél žeber. Maso má hrubou strukturu vláken a je chuťově výraznější než Flank Steak. Díky prokrvení svaloviny je velmi šťavnatý a křehký.
Veverka
Veverka je sval bránice. Nachází se v blízkosti jater, které Hanger steakům dodávají příjemně aromatickou chuť. Je to výběrový kus masa, který je díky prokrvení velmi šťavnatý a křehký.
Kvalitu masa ovlivňuje také jeho opracování. A to stejnou měrou jako stav a zdraví zvířete.
Naši řezníci skvěle zvládají celý proces, od porážky, zrání až po balení. Díky tomu již několik let produkujeme ze skotu z českých farem špičkové vyzrálé maso na steaky, za které jsme získali několik ocenění.
Dodáváme ho do supermarketů i do prestižních restaurací.
Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Zobrazit tipySteaky z našeho vyzrálého masa chutnají skvěle samy o sobě. Nepotřebují víc než sůl a pepř.
Snadná příprava steaku