Rib Eye steak z českého vyzrálého hovězího masa

Vychutnejte si intenzivní chuť jednoho z nejšťavnatějších steaků z vysokého roštěnce. Připravte si jej jednoduše na grilu nebo na pánvi.

Vysoký roštěnec bez kosti

Co je Rib Eye steak?

Oblíbený a vyhledávaný steak z vysokého roštěnce, tedy přední části hřbetu hovězího. Je oválného tvaru a charakteristické pro Rib Eye steak je mramorování tukem včetně tzv. tukového oka, podle kterého se jmenuje („eye“ znamená v angličtině oko). Vysoký roštěnec je po svíčkové nejměkčí část hovězího. Rib Eye steaky se krájí z jeho střední části od 6. do 8. žebra, kde je maso bohatě mramorované. Díky vyššímu obsahu tuku je Rib Eye velmi šťavnatý a má intenzivní plnou chuť. Varianta Rib Eye steaku s žeberní kostí je Tomahawk steak.


bohatě mramorov. vhodný na pánev ideální na gril

Rib Eye steak: 1 vysoký roštěnec



Jen z dobře vyzrálého masa 
je steak šťavnatý a křehký

Hovězí expedované brzy po porážce je pro steaky příliš tuhé. Maso musí nejdříve projít procesem zrání, během kterého se rozvolní jeho struktura a steak získá výraznější chuť.

Nezáleží tedy jen na zvířeti, jeho stravě, věku, plemeni apod., ale také na samotném opracování masa. Na správné porážce, podmínkách zrání i finálním balení.

Naši řezníci celý proces pilují již několik let a skvěle jej zvládají. Díky tomu naše maso na steaky získalo několik ocenění a dodáváme ho i do prestižních restaurací.

Z našeho vyzrálého hovězího masa

připravíte dokonalý Rib Eye steak

100% český původ

Od českého farmáře, který dodržoval animal welfare. Porážka, zpracování i balení masa probíhají v naší společnosti v Poličce.

Je vyzrálé

Vyzrát necháváme nejvhodnější díly masa s ideálním tukovým krytím a mramorováním. Plýtvat energií na méně kvalitní maso se nevyplatí.

Je křehké a šťavnaté

Aby steaky byly krásně křehké, vybíráme pro ně vhodné kusy skotu z masných plemen s optimálním stářím do 2 let. Rozhoduje také vnitřní mramorování masa, díky kterému jsou steaky šťavnaté.

Má ideální výšku

Naše steaky jsou dostatečně vysoké, abyste je mohli připravit i na nejnižší stupně propečení.

Kde ho koupím

...za rozumnou cenu.

Jak připravit Rib Eye steak?

Chuť kvalitně vyzrálého masa na Rib Eye steak je výborná sama o sobě, proto jej stačí dochutit jen solí, pepřem a olivovým olejem. Vmasírujte olej až těsně před vložením na pánev nebo gril. Steak se skvěle hodí na gril na dřevěné uhlí, který mu přidá nezaměnitelné kouřové aroma.

Rib Eye steak připravujte i s jeho tučnými částmi. Právě z tuku, který se během tepelné úpravy částečně rozpustí, získá steak výraznou chuť i šťavnatost. Servírujte ho také v celku a tučné části odkrojte až při konzumaci na talíři.

Pánev

Základní rychlá příprava steaku, kterou zvládnete i s běžným kuchyňským vybavením.

Celý postup

Gril na uhlí

Úprava pro zkušené mistry grilu, která přidá steakům to správné aroma.

Celý postup

Kontaktní gril

Dokonalý steak jednoduše a rychle. Vhodné pro úplné začátečníky.

Celý postup

Sous-vide

Pro bezkonkurenční rovnoměrné propečení a křehkost steaku.

Celý postup

DALŠÍ recepty a tipy

Jaké maso na steak vybrat?

Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

Zobrazit tipy

Teď už jen potřebujete kvalitní maso 
a můžete jít na to

Kde ho koupím

Další steaky z českého vyzrálého hovězího masa

  • T-Bone steak

    Roštěnec a svíčková s kostí

    Velká porce výrazné chuti ve skvělé kombinaci nízkého roštěnce a svíčkové.

    Více
  • Sirloin steak

    Nízký roštěnec

    Přestože nízký roštěnec je libovější než vysoký, po tepelné úpravě bude Sirloin steak krásně křehký a jemný.

    Více
  • Rump steak

    Květová špička

    Steak je z jemné svaloviny s velmi jemným mramorováním, a proto je ideální volbou pro grilování.

    Více
  • Hanger steak

    Veverka

    Steak z úponu bránice se specifickou aromatickou chutí. Je to výtečný kus masa oceňovaný všemi gurmány.

    Více