Sirloin steak z českého vyzrálého hovězího masa

Steak z nízkého roštěnce. Přestože nízký roštěnec je libovější než vysoký, po přípravě na grilu nebo na pánvi bude Sirloin steak krásně křehký a jemný.

Nízký roštěnec bez kosti

Co je Sirloin steak?

Sval, ze kterého maso pochází, je málo namáhaný a díky tomu je maso velmi křehké, jemně vláknité a libové s typickou tukovou vrstvou. Maso si díky ní zachová šťavnatost i chuť a v ideálním případě se tuk odkrojí až po tepelné úpravě. Sirloin steak je jemně mramorováný (prorostlý tukem) a obsahuje jen 10 % tuku a je tedy libovější než vysoký roštěnec. Sirloin steak je bez kosti a je krásně křehký, šťavnatý a jemné chuti.


středně mramorov. vhodný na pánev vhodný na gril

Sirloin steak: 1 nízký roštěnec



Jen z dobře vyzrálého masa je steak šťavnatý a křehký

Hovězí expedované brzy po porážce je pro steaky příliš tuhé. Maso musí nejdříve projít procesem zrání, během kterého se rozvolní jeho struktura a steak získá výraznější chuť.

Nezáleží tedy jen na zvířeti, jeho stravě, věku, plemeni apod., ale také na samotném opracování masa. Na správné porážce, podmínkách zrání i finálním balení.

Naši řezníci celý proces pilují již několik let a skvěle jej zvládají. Díky tomu naše maso na steaky získalo několik ocenění a dodáváme ho i do prestižních restaurací.

Z našeho vyzrálého hovězího masa
připravíte dokonalý Sirloin steak

100% český původ

Od českého farmáře, který dodržoval animal welfare. Porážka, zpracování i balení masa probíhají v naší společnosti v Poličce.

Je vyzrálé

Vyzrát necháváme nejvhodnější díly masa s ideálním tukovým krytím a mramorováním. Plýtvat energií na méně kvalitní maso se nevyplatí.

Je křehké a šťavnaté

Aby steaky byly krásně křehké, vybíráme pro ně vhodné kusy skotu z masných plemen s optimálním stářím do 2 let. Rozhoduje také vnitřní mramorování masa, díky kterému jsou steaky šťavnaté.

Má ideální výšku

Naše steaky jsou dostatečně vysoké, abyste je mohli připravit i na nejnižší stupně propečení.

Kde ho koupím

...za rozumnou cenu.

Jak připravit Sirloin steak?

Sirloin steak můžete připravit klasickým způsobem – jen se solí a pepřem. Vyzkoušet si na něm ale můžete i nejrůznější marinády. Marinujte steak až po opečení.

Sirloin steak patří mezi libovější steaky, a proto se každý gram tuku počítá. Pokud má Sirloin steak menší tukovou vrstvu, připravujte ho i s ní a tučné části odkrojte až na talíři při konzumaci. Při tepelné úpravě podpoří tuk chuť hovězího a ještě více ji rozvine. Sirloin steak se servíruje v celku.

Pánev

Základní rychlá příprava steaku, kterou zvládnete i s běžným kuchyňským vybavením.

Celý postup

Gril na uhlí

Úprava pro zkušené mistry grilu, která přidá steakům to správné aroma.

Celý postup

Kontaktní gril

Dokonalý steak jednoduše a rychle. Vhodné pro úplné začátečníky.

Celý postup

Sous-vide

Pro bezkonkurenční rovnoměrné propečení a křehkost steaku.

Celý postup

DALŠÍ recepty a tipy

Jaké maso na steak vybrat?

Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

Zobrazit tipy

Teď už jen potřebujete kvalitní maso a můžete jít na to

Kde ho koupím

Další steaky z českého vyzrálého hovězího masa

  • T-Bone steak

    Roštěnec a svíčková s kostí

    Velká porce výrazné chuti ve skvělé kombinaci nízkého roštěnce a svíčkové.

    Více
  • Rib Eye steak

    Vysoký roštěnec bez kosti

    Vychutnejte si intenzivní chuť jednoho z nejšťavnatějších steaků z vysokého roštěnce.

    Více
  • Rump steak

    Květová špička

    Steak je z jemné svaloviny s velmi jemným mramorováním, a proto je ideální volbou pro grilování.

    Více
  • Hanger steak

    Veverka

    Steak z úponu bránice se specifickou aromatickou chutí. Je to výtečný kus masa oceňovaný všemi gurmány.

    Více