Rib Eye steak z českého vyzrálého hovězího masa
Vychutnejte si intenzivní chuť jednoho z nejšťavnatějších steaků z vysokého roštěnce. Připravte si jej jednoduše na grilu nebo na pánvi.
Vysoký roštěnec bez kosti
Oblíbený a vyhledávaný steak z vysokého roštěnce, tedy přední části hřbetu hovězího. Je oválného tvaru a charakteristické pro Rib Eye steak je mramorování tukem včetně tzv. tukového oka, podle kterého se jmenuje („eye“ znamená v angličtině oko). Vysoký roštěnec je po svíčkové nejměkčí část hovězího. Rib Eye steaky se krájí z jeho střední části od 6. do 8. žebra, kde je maso bohatě mramorované. Díky vyššímu obsahu tuku je Rib Eye velmi šťavnatý a má intenzivní plnou chuť. Varianta Rib Eye steaku s žeberní kostí je Tomahawk steak.
Rib Eye steak: 1 vysoký roštěnec
Hovězí expedované brzy po porážce je pro steaky příliš tuhé. Maso musí nejdříve projít procesem zrání, během kterého se rozvolní jeho struktura a steak získá výraznější chuť.
Nezáleží tedy jen na zvířeti, jeho stravě, věku, plemeni apod., ale také na samotném opracování masa. Na správné porážce, podmínkách zrání i finálním balení.
Naši řezníci celý proces pilují již několik let a skvěle jej zvládají. Díky tomu naše maso na steaky získalo několik ocenění a dodáváme ho i do prestižních restaurací.
Od českého farmáře, který dodržoval animal welfare. Porážka, zpracování i balení masa probíhají v naší společnosti v Poličce.
Vyzrát necháváme nejvhodnější díly masa s ideálním tukovým krytím a mramorováním. Plýtvat energií na méně kvalitní maso se nevyplatí.
Aby steaky byly krásně křehké, vybíráme pro ně vhodné kusy skotu z masných plemen s optimálním stářím do 2 let. Rozhoduje také vnitřní mramorování masa, díky kterému jsou steaky šťavnaté.
Naše steaky jsou dostatečně vysoké, abyste je mohli připravit i na nejnižší stupně propečení.
...za rozumnou cenu.
Chuť kvalitně vyzrálého masa na Rib Eye steak je výborná sama o sobě, proto jej stačí dochutit jen solí, pepřem a olivovým olejem. Vmasírujte olej až těsně před vložením na pánev nebo gril. Steak se skvěle hodí na gril na dřevěné uhlí, který mu přidá nezaměnitelné kouřové aroma.
Rib Eye steak připravujte i s jeho tučnými částmi. Právě z tuku, který se během tepelné úpravy částečně rozpustí, získá steak výraznou chuť i šťavnatost. Servírujte ho také v celku a tučné části odkrojte až při konzumaci na talíři.
Připravujete Rib Eye Steak poprvé?
Přečtěte si 10 pravidel pro začátečníkyZákladní rychlá příprava steaku, kterou zvládnete i s běžným kuchyňským vybavením.
Celý postupÚprava pro zkušené mistry grilu, která přidá steakům to správné aroma.
Celý postupDokonalý steak jednoduše a rychle. Vhodné pro úplné začátečníky.
Celý postupPro bezkonkurenční rovnoměrné propečení a křehkost steaku.
Celý postupProč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Zobrazit tipyRoštěnec a svíčková s kostí
Velká porce výrazné chuti ve skvělé kombinaci nízkého roštěnce a svíčkové.
VíceNízký roštěnec
Přestože nízký roštěnec je libovější než vysoký, po tepelné úpravě bude Sirloin steak krásně křehký a jemný.
VíceKvětová špička
Steak je z jemné svaloviny s velmi jemným mramorováním, a proto je ideální volbou pro grilování.
VíceVeverka
Steak z úponu bránice se specifickou aromatickou chutí. Je to výtečný kus masa oceňovaný všemi gurmány.
Více