Rump steak z českého vyzrálého hovězího masa
Steak je z jemné svaloviny s velmi jemným mramorováním, a proto je ideální volbou pro grilování. Vyzkoušet ho můžete ale i v jednoduché a rychlé úpravě na pánvi.
Květová špička
Květová špička se nachází v horní části zadního hovězího masa v místě, které zvíře téměř nenamáhá. Díky tomu se Rump steaky vyznačují jemným svalovým vláknem, které je protkané tenkými tukovými žilkami. Maso z květové špičky je libové, a proto je vhodné pro jakoukoliv tepelnou úpravu. Musí být před úpravou ale dobře vyzrálé, jinak bude tuhé. Rump Steak skvěle chutná ugrilovaný na uzavřeném grilu.
Rump steak: 1 květová špička
Hovězí expedované brzy po porážce je pro steaky příliš tuhé. Maso musí nejdříve projít procesem zrání, během kterého se rozvolní jeho struktura a steak získá výraznější chuť.
Nezáleží tedy jen na zvířeti, jeho stravě, věku, plemeni apod., ale také na samotném opracování masa. Na správné porážce, podmínkách zrání i finálním balení.
Naši řezníci celý proces pilují již několik let a skvěle jej zvládají. Díky tomu naše maso na steaky získalo několik ocenění a dodáváme ho i do prestižních restaurací.
Od českého farmáře, který dodržoval animal welfare. Porážka, zpracování i balení masa probíhají v naší společnosti v Poličce.
Vyzrát necháváme nejvhodnější díly masa s ideálním tukovým krytím a mramorováním. Plýtvat energií na méně kvalitní maso se nevyplatí.
Aby steaky byly krásně křehké, vybíráme pro ně vhodné kusy skotu z masných plemen s optimálním stářím do 2 let. Rozhoduje také vnitřní mramorování masa, díky kterému jsou steaky šťavnaté.
Naše steaky jsou dostatečně vysoké, abyste je mohli připravit i na nejnižší stupně propečení.
...za rozumnou cenu.
Skvěle chutná zprudka opečený na pánvi nebo ugrilovaný na uzavřeném grilu. Rump steak je libový a jeho méně výraznou chuť podtrhnete trochou kvalitního oleje. Pokud si potrpíte na výraznější chutě, zkuste Rump steak po opečení ještě marinovat.
Oblíbenou úpravou je grilování. Kvůli jeho libovosti doporučujeme přípravu na nižší stupně propečení. Rump steak se servíruje v celku.
Připravujete Rump steak poprvé?
Přečtěte si 10 pravidel pro začátečníkyZákladní rychlá příprava steaku, kterou zvládnete i s běžným kuchyňským vybavením.
Celý postupÚprava pro zkušené mistry grilu, která přidá steakům to správné aroma.
Celý postupDokonalý steak jednoduše a rychle. Vhodné pro úplné začátečníky.
Celý postupPro bezkonkurenční rovnoměrné propečení a křehkost steaku.
Celý postupProč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Zobrazit tipyRoštěnec a svíčková s kostí
Velká porce výrazné chuti ve skvělé kombinaci nízkého roštěnce a svíčkové.
VíceVysoký roštěnec bez kosti
Vychutnejte si intenzivní chuť jednoho z nejšťavnatějších steaků z vysokého roštěnce.
VíceNízký roštěnec
Přestože nízký roštěnec je libovější než vysoký, po tepelné úpravě bude Sirloin steak krásně křehký a jemný.
VíceVeverka
Steak z úponu bránice se specifickou aromatickou chutí. Je to výtečný kus masa oceňovaný všemi gurmány.
Více