Skirt steak z českého vyzrálého hovězího masa
Steak ze svalu na bocích zvířete, který je oblíbený pro svou výraznou chuť a křehké maso. Je ideální volbou na grilování.
Bok bez kosti – oponka
Řez masa z dlouhého a plochého svalu, které se nachází podél žeber na obou bocích zvířete. Sval je pokryt blánou, která by měla být před vařením odstraněna. Maso má podobně hrubou strukturu vláken jako Flank steak. Skirt steak Outside je ale chuťově výraznější, měkčí a křehký.
Skirt steak Outside: 1 oponka
Hovězí expedované brzy po porážce je pro steaky příliš tuhé. Maso musí nejdříve projít procesem zrání, během kterého se rozvolní jeho struktura a steak získá výraznější chuť.
Nezáleží tedy jen na zvířeti, jeho stravě, věku, plemeni apod., ale také na samotném opracování masa. Na správné porážce, podmínkách zrání i finálním balení.
Naši řezníci celý proces pilují již několik let a skvěle jej zvládají. Díky tomu naše maso na steaky získalo několik ocenění a dodáváme ho i do prestižních restaurací.
Od českého farmáře, který dodržoval animal welfare. Porážka, zpracování i balení masa probíhají v naší společnosti v Poličce.
Vyzrát necháváme nejvhodnější díly masa s ideálním tukovým krytím a mramorováním. Plýtvat energií na méně kvalitní maso se nevyplatí.
Aby steaky byly krásně křehké, vybíráme pro ně vhodné kusy skotu z masných plemen s optimálním stářím do 2 let. Rozhoduje také vnitřní mramorování masa, díky kterému jsou steaky šťavnaté.
Naše steaky jsou dostatečně vysoké, abyste je mohli připravit i na nejnižší stupně propečení.
...za rozumnou cenu.
Skirt steak Outside má výraznou chuť, kterou stačí podpořit jen solí. Nicméně s oblibou a dobře se marinuje. Ideální je pro rychlou tepelnou úpravu, například na pánvi nebo na grilu. Pro jeho hrubší vláknitost je ideálním stupněm propečení rare nebo medium rare, pak je krásně měkký.
Kvůli vláknitosti ho také servírujte nakrájený na tenké plátky šikmo přes svalová vlákna, aby se snadněji jedl.
Připravujete Skirt steak poprvé?
Přečtěte si 10 pravidel pro začátečníkyZákladní rychlá příprava steaku, kterou zvládnete i s běžným kuchyňským vybavením.
Celý postupÚprava pro zkušené mistry grilu, která přidá steakům to správné aroma.
Celý postupDokonalý steak jednoduše a rychle. Vhodné pro úplné začátečníky.
Celý postupPro bezkonkurenční rovnoměrné propečení a křehkost steaku.
Celý postupProč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Zobrazit tipyRoštěnec a svíčková s kostí
Velká porce výrazné chuti ve skvělé kombinaci nízkého roštěnce a svíčkové.
VíceVysoký roštěnec bez kosti
Vychutnejte si intenzivní chuť jednoho z nejšťavnatějších steaků z vysokého roštěnce.
VíceKvětová špička
Steak je z jemné svaloviny s velmi jemným mramorováním, a proto je ideální volbou pro grilování.
VíceVeverka
Steak z úponu bránice se specifickou aromatickou chutí. Je to výtečný kus masa oceňovaný všemi gurmány.
Více