T-bone steak z českého vyzrálého hovězího masa

Velká porce výrazné chuti ve skvělé kombinaci nízkého roštěnce a svíčkové. Vyzkoušejte ho v jednoduché přípravě na grilu nebo na pánvi.

ROŠTĚNEC A SVÍČKOVÁ S KOSTÍ

Co je T-bone steak?

Dvě velmi ceněná masa, která jsou chuťově i strukturou rozdílná, jsou přichycena na kosti obratle ve tvaru písmene T. Podle ní T-bone steak získal svůj název. V jedné porci si pochutnáte hned na 2 úžasných kouscích hovězího – na nízkém roštěnci a svíčkové. Nejdelikátnější maso se nachází u kosti a na povrchu má T-bone Steak jemné tukové krytí. Většinou váží zhruba 800 g.


středně mramorov. vhodný na pánev ideální na gril

T-bone steak: 1 nízký roštěnec, 2 svíčková



Jen z dobře vyzrálého masa je steak šťavnatý a křehký

Hovězí expedované brzy po porážce je pro steaky příliš tuhé. Maso musí nejdříve projít procesem zrání, během kterého se rozvolní jeho struktura a steak získá výraznější chuť.

Nezáleží tedy jen na zvířeti, jeho stravě, věku, plemeni apod., ale také na samotném opracování masa. Na správné porážce, podmínkách zrání i finálním balení.

Naši řezníci celý proces pilují již několik let a skvěle jej zvládají. Díky tomu naše maso na steaky získalo několik ocenění a dodáváme ho i do prestižních restaurací.

Z našeho vyzrálého hovězího masa
připravíte dokonalý T-bone steak

100% český původ

Od českého farmáře, který dodržoval animal welfare. Porážka, zpracování i balení masa probíhají v naší společnosti v Poličce.

Je vyzrálé

Vyzrát necháváme nejvhodnější díly masa s ideálním tukovým krytím a mramorováním. Plýtvat energií na méně kvalitní maso se nevyplatí.

Je křehké a šťavnaté

Aby steaky byly krásně křehké, vybíráme pro ně vhodné kusy skotu z masných plemen s optimálním stářím do 2 let. Rozhoduje také vnitřní mramorování masa, díky kterému jsou steaky šťavnaté.

Má ideální výšku

Naše steaky jsou dostatečně vysoké, abyste je mohli připravit i na nejnižší stupně propečení.

Kde ho koupím

...za rozumnou cenu.

Jak připravit T-bone steak?

T-bone steak nejlépe vynikne rychlou tepelnou přípravou na grilu či pánvi. Díky mramorování zůstanou obě masa krásně šťavnatá s výraznou chutí, kterou stačí zlehka podpořit solí a pepřem.

T-bone steak se servíruje vcelku i s kostí. Rozdíl v chutích obou mas si nejlépe vychutnáte, když z nich budete střídavě odkrajovat.

Pánev

Základní rychlá příprava steaku, kterou zvládnete i s běžným kuchyňským vybavením.

Celý postup

Gril na uhlí

Úprava pro zkušené mistry grilu, která přidá steakům to správné aroma.

Celý postup

Kontaktní gril

Dokonalý steak jednoduše a rychle. Vhodné pro úplné začátečníky.

Celý postup

Sous-vide

Pro bezkonkurenční rovnoměrné propečení a křehkost steaku.

Celý postup

DALŠÍ recepty a tipy

Jaké maso vybrat na steak?

Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

Zobrazit tipy

Teď už potřebujete jen kvalitní maso a můžete jít na to

Kde ho koupím

Další steaky z českého vyzrálého hovězího masa

  • Sirloin steak

    Nízký roštěnec

    Přestože nízký roštěnec je libovější než vysoký, po tepelné úpravě bude Sirloin steak krásně křehký a jemný.

    Více
  • Rib Eye steak

    Vysoký roštěnec bez kosti

    Vychutnejte si intenzivní chuť jednoho z nejšťavnatějších steaků z vysokého roštěnce.

    Více
  • Rump steak

    Květová špička

    Steak je z jemné svaloviny s velmi jemným mramorováním, a proto je ideální volbou pro grilování.

    Více
  • Hanger steak

    Veverka

    Steak z úponu bránice se specifickou aromatickou chutí. Je to výtečný kus masa oceňovaný všemi gurmány.

    Více