T-bone steak z českého vyzrálého hovězího masa
Velká porce výrazné chuti ve skvělé kombinaci nízkého roštěnce a svíčkové. Vyzkoušejte ho v jednoduché přípravě na grilu nebo na pánvi.
ROŠTĚNEC A SVÍČKOVÁ S KOSTÍ
Dvě velmi ceněná masa, která jsou chuťově i strukturou rozdílná, jsou přichycena na kosti obratle ve tvaru písmene T. Podle ní T-bone steak získal svůj název. V jedné porci si pochutnáte hned na 2 úžasných kouscích hovězího – na nízkém roštěnci a svíčkové. Nejdelikátnější maso se nachází u kosti a na povrchu má T-bone Steak jemné tukové krytí. Většinou váží zhruba 800 g.
T-bone steak: 1 nízký roštěnec, 2 svíčková
Hovězí expedované brzy po porážce je pro steaky příliš tuhé. Maso musí nejdříve projít procesem zrání, během kterého se rozvolní jeho struktura a steak získá výraznější chuť.
Nezáleží tedy jen na zvířeti, jeho stravě, věku, plemeni apod., ale také na samotném opracování masa. Na správné porážce, podmínkách zrání i finálním balení.
Naši řezníci celý proces pilují již několik let a skvěle jej zvládají. Díky tomu naše maso na steaky získalo několik ocenění a dodáváme ho i do prestižních restaurací.
Od českého farmáře, který dodržoval animal welfare. Porážka, zpracování i balení masa probíhají v naší společnosti v Poličce.
Vyzrát necháváme nejvhodnější díly masa s ideálním tukovým krytím a mramorováním. Plýtvat energií na méně kvalitní maso se nevyplatí.
Aby steaky byly krásně křehké, vybíráme pro ně vhodné kusy skotu z masných plemen s optimálním stářím do 2 let. Rozhoduje také vnitřní mramorování masa, díky kterému jsou steaky šťavnaté.
Naše steaky jsou dostatečně vysoké, abyste je mohli připravit i na nejnižší stupně propečení.
...za rozumnou cenu.
T-bone steak nejlépe vynikne rychlou tepelnou přípravou na grilu či pánvi. Díky mramorování zůstanou obě masa krásně šťavnatá s výraznou chutí, kterou stačí zlehka podpořit solí a pepřem.
T-bone steak se servíruje vcelku i s kostí. Rozdíl v chutích obou mas si nejlépe vychutnáte, když z nich budete střídavě odkrajovat.
Připravujete T-Bone Steak poprvé?
Přečtěte si 10 pravidel pro začátečníkyZákladní rychlá příprava steaku, kterou zvládnete i s běžným kuchyňským vybavením.
Celý postupÚprava pro zkušené mistry grilu, která přidá steakům to správné aroma.
Celý postupDokonalý steak jednoduše a rychle. Vhodné pro úplné začátečníky.
Celý postupPro bezkonkurenční rovnoměrné propečení a křehkost steaku.
Celý postupProč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Zobrazit tipyNízký roštěnec
Přestože nízký roštěnec je libovější než vysoký, po tepelné úpravě bude Sirloin steak krásně křehký a jemný.
VíceVysoký roštěnec bez kosti
Vychutnejte si intenzivní chuť jednoho z nejšťavnatějších steaků z vysokého roštěnce.
VíceKvětová špička
Steak je z jemné svaloviny s velmi jemným mramorováním, a proto je ideální volbou pro grilování.
VíceVeverka
Steak z úponu bránice se specifickou aromatickou chutí. Je to výtečný kus masa oceňovaný všemi gurmány.
Více