Recepty, tipy a návody

GrilHangerOmáčky

26/04/2020

Asijský biftek s omáčkou s pivem

Suroviny

Na 4 porce:
  • 1 Hanger steak z vyzrálého hovězího masa
  • 2 lžíce sušené nasekané pažitky
  • 1 lžíce sušeného mletého česneku
  • 1 lžička sušeného drceného zázvoru
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky drceného černého pepře
  • olej na pánev
  • 1 lžíce nasekané šalotky
  • 1 lžička nasekaného česneku
  • 1 lžička nasekaného zázvoru
  • 1 (650 ml) plechovka piva
  • 1 lžička hrubozrnné horčice
  • 1 polévková lžíce vysokotučné smetany
  • 2 lžičky másla
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

Potěšte své přátele milující pivo lahodným asijským hanger steakem s omáčkou s redukovaným pivem. Snadný recept, který si zaslouží radost, pro každou příležitost.

Příprava steaku
Smíchejte sušenou pažitku, sušený česnek, sušený zázvor, sůl a pepř. Těsně před grilováním vetřete směs na steak. Předehřejte gril.

Příprava omáčky
Rozehřejte olej v těžké pánvi na nízkou teplotu. Přidejte šalotku, česnek a zázvor; smažte, dokud není šalotka průsvitná. Přidejte pivo a restujte, redukujte omáčku na 1/4 šálku. Přidejte hořčici a smetanu; vmíchejte máslo na dochucení omáčky.

Grilování
Grilujte steak na mírném ohni na požadované propečení. Steak vyjměte z grilu a nechte 5 minut odpočinout. Steak nakrájejte přes vlákno na jemné plátky.

Servírování
Podávejte s omáčkou s redukovaným pivem.

Mohlo by vás také zajímat

Jaké maso vybrat na steak?

Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

Zobrazit tipy

Kvalitní maso na steaky
nepotřebuje dochucovadla

Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

Snadná příprava steaku