23/03/2020
Příprava
Hovězí steakové maso z pupku necháme cca 20 minut odpočinout, optimální je pokojová teplota. Lilek, cuketu, papriku, cibuli a žampiony očistíme a nakrájíme na větší kousky.
Opékání
Na pánvi rozpálíme olivový olej a zeleninu postupně grilujeme i s natrhanými bylinkami. Na přípravu steaku si rozpálíme pánev, steak potřeme lehce olivovým olejem a grilujeme asi tak 5-6 minut z každé strany. Steak poté vyjmeme a dáme na pár minut odpočinout pro rozležení vnitřní šťávy.
Servírování
Servírujeme s grilovanou zeleninou. Zeleninu lehce a steak vydatně osolíme a opepříme až těsně před podáváním.
Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Zobrazit tipyProč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Snadná příprava steaku