Recepty, tipy a návody

PánevFlank

23/03/2020

Flank steak s grilovanou zeleninou

Suroviny

  • Flank steak 1 kg
  • lilek 250 g
  • cuketa 250 g
  • paprika 250 g
  • červená cibule 150 g
  • žampiony 100 g
  • 50 ml olivového oleje
  • 2 snítky rozmarýnu a tymiánu
  • pepř dle chuti
  • vločková hrubá sůl
  • Postup

    Příprava
    Hovězí steakové maso z pupku necháme cca 20 minut odpočinout, optimální je pokojová teplota. Lilek, cuketu, papriku, cibuli a žampiony očistíme a nakrájíme na větší kousky.

    Opékání
    Na pánvi rozpálíme olivový olej a zeleninu postupně grilujeme i s natrhanými bylinkami. Na přípravu steaku si rozpálíme pánev, steak potřeme lehce olivovým olejem a grilujeme asi tak 5-6 minut z každé strany. Steak poté vyjmeme a dáme na pár minut odpočinout pro rozležení vnitřní šťávy.

    Servírování
    Servírujeme s grilovanou zeleninou. Zeleninu lehce a steak vydatně osolíme a opepříme až těsně před podáváním.

    Mohlo by vás také zajímat

    Jaké maso vybrat na steak?

    Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

    Zobrazit tipy

    Kvalitní maso na steaky
    nepotřebuje dochucovadla

    Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

    Snadná příprava steaku