Recepty, tipy a návody

GrilFlankMarinády

26/04/2020

Flank steak v bylinkové marinádě

Suroviny

Na 4 porce:
  • 4 flank steaky z vyzrálého hovězího pupku
  • 1 lžička sušené hořčice
  • 1/2 lžičky sušené majoránky
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
  • 1 šálek hovězího vývaru
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžičky rostlinného oleje
  • 1 polévková lžíce kvalitní Worcestrové omáčky
  • sůl a pepř na dochucení
  • Postup

    Marinujte špičkový steak z nízkého roštěnce s touto rychlou a snadnou marinádou s bylinkami a poté ho grilujte k dokonalosti.

    Příprava
    Pro přípravu marinády kombinujte sušenou hořčici, majoránku, oregano a bazalku. Pomalu přidejte vývar za stálého míchání, abyste se vyhnuli hrudkovatění. Přidejte vinný ocet, olej a Worcesterovou omáčku.

    Marinování
    Vložte steaky z nízkého roštěnce do uzavíratelného sáčku; nalijte marinádu na steaky. Marinujte 2 až 3 hodiny. Je vhodné sáčky v polovině času otočit, aby se marináda pěkně nasála.

    Grilování
    Vyndejte steaky z marinády a grilujte steaky na požadovaný stupeň propečení ideálně s využitím vpichového teploměru.

    Mohlo by vás také zajímat

    Jaké maso vybrat na steak?

    Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

    Zobrazit tipy

    Kvalitní maso na steaky
    nepotřebuje dochucovadla

    Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

    Snadná příprava steaku