26/04/2020
Jemné, šťavnaté steaky podávané s uzeným grilovaným římským sýrem, pokapané domácím dresinkem Caesar a parmazánem. Udělejte tento snadný recept na vynikající letní večeři.
Příprava dresignu
V míse připravte dresink Caesar. Vyšlehejte jogurt, majonézu, 1/4 šálku parmezánu, citronovou šťávu, olivový olej, Worcesterovou omáčku, sardelovou pastu (nebo 1/4 lžičky soli, pokud nepoužíváte sardelovou pastu), česnek a 1/4 lžičku pepře. Nechte vychladnout.
Grilování
Předehřejte gril na středně vysokou teplotu, grilujte steak na požadované propečení, 5–7 minut na každé straně pro střední propečení. Steaky nechte 5-10 minut odpočinout, lehce zakryjte alu folií. Zatímco steaky odpočívají, nastavte gril na vysokou teplotu.
Grilování salátu
Lehce postříkejte hlávky římského salátu olejem a použijte jen tolik, aby pokryl plochý povrch jádra. Krátce ho grilujte (aby se opekl), asi 1–2 minuty, ale nenechte ho nasát.
Servírování
Podávejte římský salát celý nebo nasekaný, doplňte dresinkem Caesar. Steak nakrájejte na tenké plátky šikmo přes svalová vlákna, aby se snadněji jedl. Plátky osolte a opepřete a položte na salát a ozdobte zbývajícím parmezánem.
Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Zobrazit tipyProč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Snadná příprava steaku