Recepty, tipy a návody

GrilSkirt

26/04/2020

Skirt steak s grilovaným salátem à la Caesar

Suroviny

Na 4 porce:
  • 4 Skirt steaky z hovězího vyzrálého masa
  • 1/2 šálku řeckého jogurtu
  • 1/4 šálku majonézy
  • 1/2 šálku strouhaného parmazánu, rozdělit
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce omáčky Worcesterové omáčky
  • 1 lžíce sardelové pasty (není nutná, ale je to tradiční přísada. Pokud ji nepoužíváte, nahraďte ji ¼ lžičky hrubé soli)
  • 1 lžička čerstvého lisovaného česneku
  • 1 1/4 lžičky čerstvě drceného černého pepře, rozdělit
  • 2 hlávky římského salátu, podélně rozkrojené
  • olej ve spreji (nebo extra olivový olej pro nastříkání na salát)
  • Postup

    Jemné, šťavnaté steaky podávané s uzeným grilovaným římským sýrem, pokapané domácím dresinkem Caesar a parmazánem. Udělejte tento snadný recept na vynikající letní večeři.

    Příprava dresignu
    V míse připravte dresink Caesar. Vyšlehejte jogurt, majonézu, 1/4 šálku parmezánu, citronovou šťávu, olivový olej, Worcesterovou omáčku, sardelovou pastu (nebo 1/4 lžičky soli, pokud nepoužíváte sardelovou pastu), česnek a 1/4 lžičku pepře. Nechte vychladnout.

    Grilování
    Předehřejte gril na středně vysokou teplotu, grilujte steak na požadované propečení, 5–7 minut na každé straně pro střední propečení. Steaky nechte 5-10 minut odpočinout, lehce zakryjte alu folií. Zatímco steaky odpočívají, nastavte gril na vysokou teplotu.

    Grilování salátu
    Lehce postříkejte hlávky římského salátu olejem a použijte jen tolik, aby pokryl plochý povrch jádra. Krátce ho grilujte (aby se opekl), asi 1–2 minuty, ale nenechte ho nasát.

    Servírování
    Podávejte římský salát celý nebo nasekaný, doplňte dresinkem Caesar. Steak nakrájejte na tenké plátky šikmo přes svalová vlákna, aby se snadněji jedl. Plátky osolte a opepřete a položte na salát a ozdobte zbývajícím parmezánem.

    Mohlo by vás také zajímat

    Jaké maso vybrat na steak?

    Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

    Zobrazit tipy

    Kvalitní maso na steaky
    nepotřebuje dochucovadla

    Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

    Snadná příprava steaku