26/04/2020
Domácí marináda s pálivou omáčkou a máslem z modrého sýra opravdu vytvářejí ostrou masovou chuť. Udělejte si tento recept, abyste ohromili své hosty rozplývajícími se steaky.
Marinování
Ve střední misce rozšleháme ostrou omáčku, sójovou omáčku, 1/4 šálku rostlinného oleje, nasekaný česnek, chilli prášek a 1 malou lžičku černého pepře. Vložte steaky z vysokého roštěnce do velkého uzavíratelného igelitového sáčku a zalijte polovinou marinády. Utěsněte a nechte nejméně 30 minut odpočinout.
Příprava másla s nivou
Utřete máslo, nivu, granulovaný česnek a 1/2 lžičky černého pepře. Vytvarujte přes potravinovou folii do tvaru válce o průměru 1 palce; nechte vychladnout 2 hodiny nebo dokud máslo neztuhne.
Grilování zeleniny
Předehřejte gril nebo rošt na vysokou teplotu (220°C). Pokud používáte gril, ponechte jednu třetinu grilu volnou. Neporušené stonky řapíkatého celeru a mrkve smíchejte se zbývajícím olejem a dochuťte solí a 1/2 lžičky pepře. Grilujte nebo restujte, dokud se zelenina lehce nespálí, ale stále si zachovává určitou křupavost; položte na chladnou stranu grilu nebo vypnutou troubu.
Grilování steaků
Zbylou marinádu ohřejte v malém hrnci při nízké teplotě. Vyjměte steaky z marinády, osušte a grilujte do požadované propečenosti; asi 3-4 minuty na každé straně pro střední propečení (vnitřní teplota 50–55 °C). Vyjměte steaky z grilu a nechte odpočinout po dobu 5 minut.
Servírování
Podávejte steaky na mrkvi a celeru, přelijte omáčkou a poklaďte plátky másla z modrého sýra.
Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Zobrazit tipyProč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Snadná příprava steaku