Recepty, tipy a návody

PánevRump

26/04/2020

Rump steak se slaninou, cibulkou, whisky a feferonkami

Suroviny

Na 2 porce:
  • 2 Rump steaky z vyzrálé hovězí květové špičky
  • 200 g slaniny, krájené
  • 1 lžička hrubé soli
  • 1/2 lžičky hrubě namletého černého pepře
  • 1 velká sladká cibule, rozpůlená a nakrájená na tenké plátky (např.odrůda Globo)
  • 1 malá paprička
  • 1/4 šálku whisky
  • Postup

    Prudce opečte rump steak v litinové pánvi se slaninovým tukem, dokud se dokonale neopeče, pak přelijte whisky, posypte cibulí a papričkami. Úžasné jídlo pro každou příležitost.

    Opékání slaniny
    Ve velké litinové pánvi opečte slaninu na mírném ohni, dokud není křupavá; použijte děrovanou lžíci k vyjmutí z pánve a odložte stranou, přičemž v pánvi zůstane slaninový tuk.

    Opékání steaků
    Opečte steaky na středně vysoké teplotě 5 minut na každé straně a vytvořte bohatou mahagonovou barvu. Připravujte až středně propečené nebo podle vašeho přání propečenosti. Osolte a opepřete z obou stran. Vyjměte z pánve na čisté prkénko nebo talíř k odpočinutí.

    Opékání zeleniny
    S teplem nastaveným na středně vysokou teplotu přidejte na pánev cibuli a nakrájenou papričku. Minutu ožehněte, než se spálí. Vypněte teplo a přidejte whisky. Vmíchejte slaninu. Ihned podávejte na steaky.

    Mohlo by vás také zajímat

    Jaké maso vybrat na steak?

    Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

    Zobrazit tipy

    Kvalitní maso na steaky
    nepotřebuje dochucovadla

    Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

    Snadná příprava steaku