26/04/2020
Prudce opečte rump steak v litinové pánvi se slaninovým tukem, dokud se dokonale neopeče, pak přelijte whisky, posypte cibulí a papričkami. Úžasné jídlo pro každou příležitost.
Opékání slaniny
Ve velké litinové pánvi opečte slaninu na mírném ohni, dokud není křupavá; použijte děrovanou lžíci k vyjmutí z pánve a odložte stranou, přičemž v pánvi zůstane slaninový tuk.
Opékání steaků
Opečte steaky na středně vysoké teplotě 5 minut na každé straně a vytvořte bohatou mahagonovou barvu. Připravujte až středně propečené nebo podle vašeho přání propečenosti. Osolte a opepřete z obou stran. Vyjměte z pánve na čisté prkénko nebo talíř k odpočinutí.
Opékání zeleniny
S teplem nastaveným na středně vysokou teplotu přidejte na pánev cibuli a nakrájenou papričku. Minutu ožehněte, než se spálí. Vypněte teplo a přidejte whisky. Vmíchejte slaninu. Ihned podávejte na steaky.
Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Zobrazit tipyProč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Snadná příprava steaku