Recepty, tipy a návody

GrilPánevSirloin

05/04/2020

Sirloin steak s chřestem v košilce

Suroviny

Na grilovaný steak potřebujete:
  • 1 hovězí Sirloin steak
  • vločková sůl
  • barevný pepř
  • olivový olej
  • tymián
Na chřest ve slaninové košilce potřebujete:
  • 150 g zeleného chřestu
  • 20 g krájené anglické slaniny

Postup

Příprava
Steak nechte před úpravou alespoň 1 hod. odležet při pokojové teplotě.

Opékání
Připravte si pánev nebo gril a rozpalte. Na rozpálenou pánev vložte jemně steak a opečte z každé strany cca 3 minuty (3 cm výška steaku).

Dopečení v troubě
Osolte vločkovou solí a opepřete barevným pepřem. Vložte do alobalu nebo nádoby a dejte do předehřáté trouby na 120 °C cca 3 minuty dopéct. Steak vyndejte z trouby a nechte odpočinout.

Úprava chřestu
Chřest zbavte spodních tvrdých částí a orestujte společně s nakrájenou slaninou.

Servírování
Steak servírujte s opečeným chřestem se slaninou.

Mohlo by vás také zajímat

Jaké maso vybrat na steak?

Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

Zobrazit tipy

Kvalitní maso na steaky
nepotřebuje dochucovadla

Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

Snadná příprava steaku