Suroviny
- 1 hovězí Sirloin steak
- vločková sůl
- barevný pepř
- olivový olej
- tymián
- 150 g zeleného chřestu
- 20 g krájené anglické slaniny
05/04/2020
Příprava
Steak nechte před úpravou alespoň 1 hod. odležet při pokojové teplotě.
Opékání
Připravte si pánev nebo gril a rozpalte. Na rozpálenou pánev vložte jemně steak a opečte z každé strany cca 3 minuty (3 cm výška steaku).
Dopečení v troubě
Osolte vločkovou solí a opepřete barevným pepřem. Vložte do alobalu nebo nádoby a dejte do předehřáté trouby na 120 °C cca 3 minuty dopéct. Steak vyndejte z trouby a nechte odpočinout.
Úprava chřestu
Chřest zbavte spodních tvrdých částí a orestujte společně s nakrájenou slaninou.
Servírování
Steak servírujte s opečeným chřestem se slaninou.
Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Zobrazit tipyProč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Snadná příprava steaku