26/04/2020
Příprava
Steak nechte při pokojové teplotě temperovat. Předehřejte troubu na 220°C. Potřete obě strany steaku mírně olejem.
Opékání
Vložte steak z vysokého roštěnce na rozpálenou pánev a opékejte z obou stran 2 minuty. Otočte a na vrch dejte česnek s tymiánem, vložte pánev do trouby na 5 minut.
Finalizace
Umístěte pánev zpět na varnou desku na nízkou teplotu. Otočte steak, na vrch dejte máslo, naklánějte pánev a nabírejte rozpuštěné máslo, česnek a tymián a přelévejte máslem po dobu 1–3 minut. Vyzkoušejte propečenost vpichovým teploměrem, vytáhněte z pánve při 50–55 °C pro propečení medium. Před podáváním nechte pět minut odpočinout a potřete máslem z pánve.
Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Zobrazit tipyProč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Snadná příprava steaku