Recepty, tipy a návody

PánevRib Eye

26/04/2020

Rib Eye steak na másle s bylinkami

Suroviny

Na 2 porce:
  • 1 Rib Eye steak z vyzrálého hovězího vysokého roštěnce
  • litinová pánev vhodná do trouby
  • 1 lžička olivového nebo řepkového oleje
  • ½ čajové lžičky hrubé soli
  • 1/4 čajové lžičky čerstvě drceného černého pepře
  • 3-4 snítky tymiánu
  • 2 stroužky česneku nadrobno krájeného
  • 2 polévkové lžíce másla
  • Postup

    Příprava
    Steak nechte při pokojové teplotě temperovat. Předehřejte troubu na 220°C. Potřete obě strany steaku mírně olejem.

    Opékání
    Vložte steak z vysokého roštěnce na rozpálenou pánev a opékejte z obou stran 2 minuty. Otočte a na vrch dejte česnek s tymiánem, vložte pánev do trouby na 5 minut.

    Finalizace
    Umístěte pánev zpět na varnou desku na nízkou teplotu. Otočte steak, na vrch dejte máslo, naklánějte pánev a nabírejte rozpuštěné máslo, česnek a tymián a přelévejte máslem po dobu 1–3 minut. Vyzkoušejte propečenost vpichovým teploměrem, vytáhněte z pánve při 50–55 °C pro propečení medium. Před podáváním nechte pět minut odpočinout a potřete máslem z pánve.

    Mohlo by vás také zajímat

    Jaké maso vybrat na steak?

    Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

    Zobrazit tipy

    Kvalitní maso na steaky
    nepotřebuje dochucovadla

    Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

    Snadná příprava steaku