Recepty, tipy a návody

GrilT-boneMarinády

26/04/2020

T-bone steak v marinádě z bourbonu

Suroviny

Na 4 porce:
  • 4 ks T bone steaku (doporučujeme kus s alespoň 750 g)
  • 1 šálek bourbonu
  • 1 pomeranč, kůra a šťáva
  • 1/4 lžičky piva
  • 1/2 lžičky Worcesterové omáčky
  • 1/4 šálku světle hnědého cukru
  • 1/4 šálku vody
  • 2 lžičky celého černého pepře
  • 3 lžičky hrubé soli
  • Postup

    Bourbon a steak spolu vytváří neuvěřitelnou chuť. Udělejte tento snadný recept a zapůsobte na své hosty při dalším vaření.

    Příprava marinády
    Smíchejte bourbon, pomerančovou kůru a šťávu, hořké pivo, Worchester, hnědý cukr, vodu celý černý pepř a 2 lžičky soli v pánvi; za občasného míchání přiveďte k varu. Zredukujte marinádu o polovinu při středně nízké teplotě.

    Marinování
    Poté ji zcela zchlaďte. Nalijte ji do uzavíratelného igelitového sáčku spolu se steaky. Marinujte 2–4 hodiny a jednou obraťte.

    Grilování
    Předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Grilujte steaky asi 5–7 minut na každé straně pro propečení medium (vnitřní teplota 52–55°C) nebo do dosažení požadované propečenosti. Nechte steaky odpočinout 5 minut, dodatečně posypte zbytkem soli a podávejte.

    Mohlo by vás také zajímat

    Jaké maso vybrat na steak?

    Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

    Zobrazit tipy

    Kvalitní maso na steaky
    nepotřebuje dochucovadla

    Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

    Snadná příprava steaku