26/04/2020
Bourbon a steak spolu vytváří neuvěřitelnou chuť. Udělejte tento snadný recept a zapůsobte na své hosty při dalším vaření.
Příprava marinády
Smíchejte bourbon, pomerančovou kůru a šťávu, hořké pivo, Worchester, hnědý cukr, vodu celý černý pepř a 2 lžičky soli v pánvi; za občasného míchání přiveďte k varu. Zredukujte marinádu o polovinu při středně nízké teplotě.
Marinování
Poté ji zcela zchlaďte. Nalijte ji do uzavíratelného igelitového sáčku spolu se steaky. Marinujte 2–4 hodiny a jednou obraťte.
Grilování
Předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Grilujte steaky asi 5–7 minut na každé straně pro propečení medium (vnitřní teplota 52–55°C) nebo do dosažení požadované propečenosti. Nechte steaky odpočinout 5 minut, dodatečně posypte zbytkem soli a podávejte.
Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Zobrazit tipyProč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Snadná příprava steaku