Recepty, tipy a návody

PánevTenderloin

26/04/2020

Tenderloin steaky s rozmarýnovými bramborami

Suroviny

Na 4 porce:
  • 4 tenderloin steaky z vyzrálé hovězí svíčkové
  • 4 střední brambory
  • 1 červená paprika, bez semínek a nakrájená na tenké plátky
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžičky mletého čerstvého rozmarýnu
  • sůl a pepř na dochucení
  • Postup

    Pro neuvěřitelnou chuť je potřeba jen několik jednoduchých ingrediencí. Udělejte si tento snadný dušený farmářský steak s opečenými bramborami na rozmarýnu a paprikou jako vydatné a uklidňující jídlo.

    Pečení brambor a papriky
    Předehřejte troubu na 200 °C. Ve střední míse smíchejte brambory, olivový olej, rozmarýn, sůl a pepř. Pečte na plechu po dobu 20 minut.  Promíchejte s červenou paprikou a pečte dalších 10–15 minut.

    Opékání
    Rozehřejte nepřilnavou pánev na mírném ohni, dokud není horká. Opečte steaky na požadované propečení. Vyjměte z tepla a nechte steaky 5 minut odpočinout v alobau nebo troubě.

    Servírování
    Podávejte s pečenými bramborami a paprikou.

    Mohlo by vás také zajímat

    Jaké maso vybrat na steak?

    Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

    Zobrazit tipy

    Kvalitní maso na steaky
    nepotřebuje dochucovadla

    Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

    Snadná příprava steaku