26/04/2020
Perfektně připravený steak ve spojení s pikantní thajskou červenou kari omáčkou je jistě rodinným favoritem. Udělejte z thajského kari steaku zdravé a chutné jídlo.
Příprava kari omáčky
V malé pánvi na omáčku lehce prohřejte kari. Pomalu přidávejte kokosové mléko a šlehejte, dokud se pasta nerozpustí; přiveďte k varu za občasného šlehání. Přidejte hnědý cukr a nechte 1 minutu působit na mírném ohni a dáme stranou.
Opékání
Steaky opečte na nepřilnavé pánvi dokud vnitřní teplota steaku nedosáhne 55 °C pro médium nebo na požadované propečení. Vyjměte a nechte odpočinout 3-5 minut zabalené v alobalu. Rozkrájejte steak na plátky přes vlákno. Osolte a opepřete.
Servírování
Na každý talíř nalijte lžičku kari omáčky, položte plátky steaků a na vrchu je pokapte také omáčkou. V případě dochucení ozdobte opečenými sezamovými semínky.
Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Zobrazit tipyProč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Snadná příprava steaku