Recepty, tipy a návody

PánevSirloinOmáčky

26/04/2020

Thajský kari steak

Suroviny

Na 2 porce:
  • 2 sirloin steaky z vyzrálé hovězí nízké roštěné
  • 2 1/2 lžíce červené kari pasty
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 polévková lžíce hnědého cukru
  • 2 polévkové lžíce řepkového oleje
  • 1 lžíce sezamových semínek, opečených (není nutné)
  • sůl a pepř na dochucení
  • Postup

    Perfektně připravený steak ve spojení s pikantní thajskou červenou kari omáčkou je jistě rodinným favoritem. Udělejte z thajského kari steaku zdravé a chutné jídlo.

    Příprava kari omáčky
    V malé pánvi na omáčku lehce prohřejte kari. Pomalu přidávejte kokosové mléko a šlehejte, dokud se pasta nerozpustí; přiveďte k varu za občasného šlehání. Přidejte hnědý cukr a nechte 1 minutu působit na mírném ohni a dáme stranou.

    Opékání
    Steaky opečte na nepřilnavé pánvi dokud vnitřní teplota steaku nedosáhne 55 °C pro médium nebo na požadované propečení. Vyjměte a nechte odpočinout 3-5 minut zabalené v alobalu. Rozkrájejte steak na plátky přes vlákno. Osolte a opepřete.

    Servírování
    Na každý talíř nalijte lžičku kari omáčky, položte plátky steaků a na vrchu je pokapte také omáčkou. V případě dochucení ozdobte opečenými sezamovými semínky.

    Mohlo by vás také zajímat

    Jaké maso vybrat na steak?

    Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

    Zobrazit tipy

    Kvalitní maso na steaky
    nepotřebuje dochucovadla

    Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

    Snadná příprava steaku