Hanger steak z českého vyzrálého hovězího masa
Steak z úponu bránice se specifickou aromatickou chutí. Je to výtečný kus masa oceňovaný všemi gurmány. Vyzkoušejte jej v jednoduché přípravě na pánvi.
Veverka
Veverka je svalový úpon bránice pod páteří zvířete. Nachází se v blízkosti jater, které Hanger steakům dodávají příjemně aromatickou až železitou chuť. Je to výtečný výběrový kousek masa, který nebyl dříve k sehnání, protože si jej řeznící často nechávali pro sebe. Veverka je namáhaný sval a maso z něj musí být dobře vyzrálé, aby byl Hanger steak křehký a šťavnatý.
Hanger steak: 1 veverka
Hovězí expedované brzy po porážce je pro steaky příliš tuhé. Maso musí nejdříve projít procesem zrání, během kterého se rozvolní jeho struktura a steak získá výraznější chuť.
Nezáleží tedy jen na zvířeti, jeho stravě, věku, plemeni apod., ale také na samotném opracování masa. Na správné porážce, podmínkách zrání i finálním balení.
Naši řezníci celý proces pilují již několik let a skvěle jej zvládají. Díky tomu naše maso na steaky získalo několik ocenění a dodáváme ho i do prestižních restaurací.
Od českého farmáře, který dodržoval animal welfare. Porážka, zpracování i balení masa probíhají v naší společnosti v Poličce.
Vyzrát necháváme nejvhodnější díly masa s ideálním tukovým krytím a mramorováním. Plýtvat energií na méně kvalitní maso se nevyplatí.
Aby steaky byly krásně křehké, vybíráme pro ně vhodné kusy skotu z masných plemen s optimálním stářím do 2 let. Rozhoduje také vnitřní mramorování masa, díky kterému jsou steaky šťavnaté.
Naše steaky jsou dostatečně vysoké, abyste je mohli připravit i na nejnižší stupně propečení.
...za rozumnou cenu.
Marinováním nebo jiným dochucováním byste přišli o specifickou chuť Hanger steaku. Proto úplně stačí sůl a pepř. Doporučujeme přípravu na nižší stupně propečení rare až medium.
Veverka je plochá a tvoří ji 2 svaly podélně spojené blánou. Je poměrně veliká a v celku ji lze tedy připravovat jen na grilu. Pokud získáte hanger steak takto celý, doporučujeme jej neporcovat ani nevyřezávat blánu a grilovat ho v kuse. Zachová si více šťávy. Podobně jako Flank steak je i Hanger steak vláknitý, a proto je nutné krájet jej na tenké plátky šikmo přes svalová vlákna, aby se snadněji jedl.
Připravujete Hanger steak poprvé?
Přečtěte si 10 pravidel pro začátečníkyZákladní rychlá příprava steaku, kterou zvládnete i s běžným kuchyňským vybavením.
Celý postupÚprava pro zkušené mistry grilu, která přidá steakům to správné aroma.
Celý postupDokonalý steak jednoduše a rychle. Vhodné pro úplné začátečníky.
Celý postupPro bezkonkurenční rovnoměrné propečení a křehkost steaku.
Celý postupProč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Zobrazit tipyRoštěnec a svíčková s kostí
Velká porce výrazné chuti ve skvělé kombinaci nízkého roštěnce a svíčkové.
VíceVysoký roštěnec bez kosti
Vychutnejte si intenzivní chuť jednoho z nejšťavnatějších steaků z vysokého roštěnce.
VíceKvětová špička
Steak je z jemné svaloviny s velmi jemným mramorováním, a proto je ideální volbou pro grilování.
VíceNízký roštěnec
Přestože nízký roštěnec je libovější než vysoký, po tepelné úpravě bude Sirloin steak krásně křehký a jemný.
Více