26/04/2020
Příprava zeleniny
Předehřejte troubu na 120 °C. Fazolky a žampiony očistěte, žampiony nakrájejte na plátky. Fazolky vařte v osolené vodě cca 10 minu.
Opékání steaků
Steaky opečte v rozpálené pánvi, z každé strany 3 minuty. Poté dejte na pět minut odpočinout do trouby.
Opékání zeleniny
Do výpeku vložte máslo, přidejte žampiony, zelený pepř, osolte, opepřete. Podlijte koňakem a nechte odpařit, nakonec zjemněte smetanou. Na oleji orestujte fazolky společně s jemně nakrájenou jarní cibulkou.
Servírování
Výjměte steak z trouby, osolte, opepřete a vložte na talíř. Přelijte omáčkou a podávejte s fazolkami.
Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Zobrazit tipyProč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Snadná příprava steaku