Recepty, tipy a návody

PánevRumpOmáčky

26/04/2020

Rump steak s fazolkami

Suroviny

  • 50 g zelených fazolek
  • 250 g menších žampionů
  • 1 jarní cibulka
  • sůl a pepř
  • 2 rump steaky á cca 320 g
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 30 g másla
  • 2 lžíce nakládaného zeleného pepře
  • 50 ml koňaku
  • 190 ml 15 % smetany
  • Postup

    Příprava zeleniny
    Předehřejte troubu na 120 °C. Fazolky a  žampiony očistěte, žampiony nakrájejte na plátky. Fazolky vařte v osolené vodě cca 10 minu.

    Opékání steaků
    Steaky  opečte v rozpálené pánvi, z každé strany 3 minuty. Poté dejte na pět minut odpočinout do trouby.

    Opékání zeleniny
    Do výpeku vložte máslo, přidejte žampiony, zelený pepř, osolte, opepřete. Podlijte koňakem a  nechte odpařit, nakonec zjemněte smetanou. Na oleji orestujte fazolky společně s jemně nakrájenou jarní cibulkou.

    Servírování
    Výjměte steak z trouby, osolte, opepřete a  vložte na talíř. Přelijte omáčkou a podávejte s fazolkami.

    Mohlo by vás také zajímat

    Jaké maso vybrat na steak?

    Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

    Zobrazit tipy

    Kvalitní maso na steaky
    nepotřebuje dochucovadla

    Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

    Snadná příprava steaku