26/04/2020
Dokonalý steak s maximální chutí a něhou je s tímto receptem Sous-Vide. Pochoutka s rozmarýnovo-česnekovým máslem při rozpuštění dodává steakům perfektní nádech.
Příprava
Nastavte ponorné oběhové čerpadlo podle pokynů výrobce tak, aby pojalo 4 steaky; předehřejte vodu na 55 °C. Hovězí steaky rovnoměrně osolte a opepřete. Vyrovnejte steaky do středu vakuového těsnícího vaku se snítkou rozmarýnu na každé straně; těsnící vak(y).
Sous-Vide
Cirkulujte steaky ve vodní lázni. Vyjměte z vakuového sáčku a osušte je papírovými utěrkami, uchovejte rozmarýn.
Opékání
Rozehřejte litinovou pánev na sporáku na středně vysokou teplotu. Opečte steaky po dobu 1–2 minuty. Do pánve přidejte máslo, česnek a rozmarýn a otočte steaky. Lžičkou postupně podlévejte steaky rozpuštěným máslem, česnekem a bylinkami, opékejte další 1–2 minuty.
Odpočinutí a servírování
Odstavte z tepla alespoň 5 minut před krájením na plátky nechte odpočnout. Podáváme s rozpuštěným máslem, česnekem a křupavým rozmarýnem.
Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Zobrazit tipyProč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Snadná příprava steaku