Recepty, tipy a návody

PánevSkirt

26/04/2020

Steak Umbria

Suroviny

Na 6 porcí:
  • 2–3 steaky z vyzrálého hovězího masa s jemnějším mramorováním á 350 g např Skirt, Flank, Sirloin nebo Rump steak
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 1/4 šálku sušeného celeru
  • 1/4 šálku sušené červené papriky
  • 1/4 šálku sušené cibule
  • 1 1/2 šálku vody
  • 1 šálek čočky, přebrané a opláchnuté
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce nasekaného česneku
  • 1/4 šálku italského červeného stolního vína
  • 3 šálky naložených žampionů
  • 1/2 šálku nasekaných černých oliv
  • 100 g šunky proscuitto, nakrájené na tenké plátky a nakrájené na kousky ve tvaru pásky
  • 1 hrnek chřestu, blanšírovaný
  • sůl a pepř na dochucení
  • Postup

    Steak s čočkou a s olivami, žampiony, prosciuttem a chřestem. Připravte Steak Umbria jako lahodné italské jídlo, které vaše rodina bude milovat.

    Příprava čočky
    Rozpusťte máslo ve středním hrnci. Přidejte celer, červenou papriku a cibuli. Restujte dokud nebude cibule průsvitná. Přidejte vodu a přiveďte k varu. Přisypte čočku, přikryjte, snižte na nízkou teplotu a vařte 45 minut nebo do měkka. Dochuťte solí a pepřem.

    Opékání
    Zahřejte olivový olej v hlubší pánvi. Přidejte česnek a steaky. Duste 3 až 4 minuty a jednou steaky otočte. Vyjměte steaky z pánve a deglazujte pánev vínem. Přidejte žampiony, olivy a šunku. Vraťte steajky na pánev duste ještě 10 minut. Pak steaky opět vyjměte z pánve a omáčku redukujte po dobu 5 minut.

    Dokončení a servírování
    Přidejte chřest, vraťte steaky na pánev a vařte 5 minut. Steak s chřestem a houbami podávejte položený na čočce. Skirt nebo Flank steak je potřeba ještě nakrájet na tenké plátky šikmo přes svalová vlákna, aby se snadněji jedl.

    Mohlo by vás také zajímat

    Jaké maso vybrat na steak?

    Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

    Zobrazit tipy

    Kvalitní maso na steaky
    nepotřebuje dochucovadla

    Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

    Snadná příprava steaku