26/04/2020
Steak s čočkou a s olivami, žampiony, prosciuttem a chřestem. Připravte Steak Umbria jako lahodné italské jídlo, které vaše rodina bude milovat.
Příprava čočky
Rozpusťte máslo ve středním hrnci. Přidejte celer, červenou papriku a cibuli. Restujte dokud nebude cibule průsvitná. Přidejte vodu a přiveďte k varu. Přisypte čočku, přikryjte, snižte na nízkou teplotu a vařte 45 minut nebo do měkka. Dochuťte solí a pepřem.
Opékání
Zahřejte olivový olej v hlubší pánvi. Přidejte česnek a steaky. Duste 3 až 4 minuty a jednou steaky otočte. Vyjměte steaky z pánve a deglazujte pánev vínem. Přidejte žampiony, olivy a šunku. Vraťte steajky na pánev duste ještě 10 minut. Pak steaky opět vyjměte z pánve a omáčku redukujte po dobu 5 minut.
Dokončení a servírování
Přidejte chřest, vraťte steaky na pánev a vařte 5 minut. Steak s chřestem a houbami podávejte položený na čočce. Skirt nebo Flank steak je potřeba ještě nakrájet na tenké plátky šikmo přes svalová vlákna, aby se snadněji jedl.
Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Zobrazit tipyProč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.
Snadná příprava steaku