Recepty, tipy a návody

Sous-VideTenderloin

26/04/2020

Tenderloin steak Sous-Vide

Suroviny

  • 300 g vyzrálé svíčkové Tenderloin steak
  • hrubá sůl
  • barevný pepř
  • snítek tymiánu nebo rozmarýnu
  • kostička bylinkového másla
  • Postup

    Příprava Sous-Vide
    Nastavte ponorné oběhové čerpadlo podle pokynů výrobce a předehřejte vodu na 55 °C. Teploty přípravy odpovídá stupni propečení Medium Rare. Steak lehce posolte a opepřete společně se snítkou tymiánu nebo rozmarýnu zabalte pevně do potravinové fólie a zavakuujte, vložte do vodní lázně, kde se pomalu připraví dle instrukcí k vašeho zařízení Sous-Vide.

    Opečení na pánvi
    Po přípravě ve vodní lázni steak vyjměte ze sáčku, osušte jej ubrouskem, odstraňte bylinky a jen velmi krátce cca 1 minutu z každé strany prudce ogrilujte na pánvi nebo grilu. Účelem je získat je krustičku na povrchu. U svíčkové doporučujeme lehce do 1 minuty opečení i z boku. Steak osolte hrubou solí a pepřem.

    Servírování
    Delikatesou je použití bylinkového másla v kostičce, kterou dáte na čerstvě ogrilovaný steak k servírování. Vhodnou přílohou jsou orestované baby brambůrky a zelenina. Můžete servírovat i s omáčkou výraznější chutě.

    Mohlo by vás také zajímat

    Jaké maso vybrat na steak?

    Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

    Zobrazit tipy

    Kvalitní maso na steaky
    nepotřebuje dochucovadla

    Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

    Snadná příprava steaku