Recepty, tipy a návody

Sous-VideHanger

26/04/2020

Sous-Vide steak

Suroviny

Na 4 porce:
  • 4 Hanger steaky nebo jiné steaky z vyzrálého hovězího masa
  • 2 lžičky hrubé soli
  • 1 lžička čerstvě drceného černého pepře
  • 2 snítky rozmarýnu, asi 4 cm dlouhé
  • 2 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 1 lžíce másla
  • Postup

    Dokonalý steak s maximální chutí a něhou je s tímto receptem Sous-Vide. Pochoutka s rozmarýnovo-česnekovým máslem při rozpuštění dodává steakům perfektní nádech.

    Příprava
    Nastavte ponorné oběhové čerpadlo podle pokynů výrobce tak, aby pojalo 4 steaky; předehřejte vodu na 55 °C. Hovězí steaky rovnoměrně osolte a opepřete. Vyrovnejte steaky do středu vakuového těsnícího vaku se snítkou rozmarýnu na každé straně; těsnící vak(y).

    Sous-Vide
    Cirkulujte steaky ve vodní lázni. Vyjměte z vakuového sáčku a osušte je papírovými utěrkami, uchovejte rozmarýn.

    Opékání
    Rozehřejte litinovou pánev na sporáku na středně vysokou teplotu. Opečte steaky po dobu 1–2 minuty. Do pánve přidejte máslo, česnek a rozmarýn a otočte steaky. Lžičkou postupně podlévejte steaky rozpuštěným máslem, česnekem a bylinkami, opékejte další 1–2 minuty.

    Odpočinutí a servírování
    Odstavte z tepla alespoň 5 minut před krájením na plátky nechte odpočnout. Podáváme s rozpuštěným máslem, česnekem a křupavým rozmarýnem.

    Mohlo by vás také zajímat

    Jaké maso vybrat na steak?

    Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

    Zobrazit tipy

    Kvalitní maso na steaky
    nepotřebuje dochucovadla

    Proč jsou steaky vysoké? Jak je to s tukem a co zjistíte z etikety na obalu? Několik tipů, aby váš příští steak nebyl tuhý jako podešev.

    Snadná příprava steaku